Detektor curenja zraka/plinaPreporučuje se u papirnoj i hemijskoj industriji, radionicama koje koriste komprimirani zrak, te rashladnim sistemma gdje detektuje curenje plina.


Cijena na upit

SKF TKSU 10 je ultrazvučni detektor koji korisnicima omogućava brzo pronalaženje curenja u vakuumskim ili sistemima komprimiranog zraka. Instrument je veoma jednostavan za korištenje i ima mogućnost podešavanja osjetljivosti i intuitivno uputstvo što garantuje izuzetno precizne rezultate detekcije. Bilo koji sistem komprimiranog zraka može imati curenje, koje uzrokuje povećanje opterećenja na kompresor, kao i troškova rada sistema.

TKSU 10 putem svog ultrazvučnog senzora za mjerenje omogućuje korisnicima da lako pronađu curenja sa udaljenosti, čak i u bučnim industrijskim okruženjima,. Ugrađeni LED ekran olakšava korisniku podešavanje osjetljivosti i pokazuje izmjerenu vrijednost ultrazvučne buke koja je uzrokovana curenjem zraka, omogućavajući kvantifikaciju curenja i prioritizaciju popravaka.

  • Jednostavan za upotrebu, ne zahtjeva dodatnu obuku
  • Pomaže pri otkrivanju curenja sa udaljenosti u bučnim industrijskim okruženjima
  • LED ekran u boji olakšava podešavanje postavki osjetljivosti i prikazuje izmjerene vrijednosti
  • Uređaj pruža mogućnost za blagovremeno otkrivanje i reparaciju curenja, što u konačnici doprinosi značajnoj uštedi u utrošku energije i smanjenju troškova održavanja
  • Lagan, priručni uređaj koji se isporučuje sa visokokvalitetnim industrijskim slušalicama
  • Nezavisno podesiva osjetljivost senzora i volumen slušalica
  • Fleksibilna sonda pomaže u pronalaženju curenja i na teško dostupnim mjestima
  • Slušalice su dizajnirane tako da traka za nošenje i kablovi idu oko vrata, kako bi se mogle nositi i zajedno sa zaštitnim šljemom

Preporučuje se u papirnoj i hemijskoj industriji, radionicama koje koriste komprimirani zrak, te rashladnim sistemma gdje detektuje curenje plina.

 

Specifikacije

Slični proizvodi


Nazad: Oprema za provjeru i mjerenje